Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Έδεσσα- Παναγίτσα





Ανάμεσα στα όρη Βέρμιο και Βόρας (Καϊμακτσαλαν) και πανω σ' έναν ψηλό εξώστη είναι χτισμένη η Έδεσσα. Καθώς πλησιάζεις προς την πόλη, η επιβλητικότητα λόγω του ύψους της σε θαμπώνει. Κι όμως ακόμα δεν έχεις δει τίποτα. Η Έδεσσα θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ως η "πόλη των νερών". Ένα δίκτυο από ποταμάκια, ρυάκια αλλά και οι γνωστοί καταρράκτες, μέσα στην πόλη, δικαιολογούν την ονομασία αυτή. Φυσικά, η βλάστηση της περιοχής είναι ανάλογη.
Ακολουθώντας τον δρόμο προς Καϊμακτσαλάν, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 750 μέτρων συναντάμε το χωριό Παναγίτσα. Χτισμένη στην ακτή της λίμνης Βεγορίτιδας, χαρακτηρίζεται ως το χωριό των σπορ. Διαθέτει ιδιωτική πίστα motocross, αναγνωρισμένη Αερολέσχη και αποτελεί ορμητήριο για τους skier κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της εγγύτητας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν.
Η εμπειρία μου στην Παναγίτσα ήταν μαγευτική. Για 4 ημέρες κάναμε ασκήσεις εδάφους με τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και όταν ήρθε η μεγάλη στιγμή... το Καϊμακτσαλάν αποτέλεσε τον ιδανικότερο διάδρομο απογείωσης και η πίστα της Αερολέσχης αυτόν της προσγείωσης.
Εκπληκτικό το συναίσθημα..
Για την Παναγίτσα, οι Κυριακές αποτελούν ημέρες γιορτής με εκατοντάδες κόσμου να συρρέουν απ' όλη την Ελλάδα (χωρίς υπερβολές) τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αερολέσχη για Αλεξίπτωτο Πλαγιας (το γνωστό Parapente), Ανεμόπτερο και Αετό, αλλά και τους χειμερινούς για ski και snowboard στο χιονοδρομικό.

6 σχόλια:

angelos είπε...

an sas ferei pote o dromos sas pros ta kei, peraste mia volta..
pragmatika aksizei ton kopo.

Ανώνυμος είπε...

Poli kali i idea su gia to neo blog!! K teleia ta meri pou mas proteineis!! Well done!! :)) elpizw kapote na mporesoume na episkefthoume kapoio ap'auta!!

Ανώνυμος είπε...

Aggele poly kali douleia.tha mporouse kai einai poly kalo gia odigos, drastiriotitwn. to prwto pragma pou skeftika itan oti tha mporw na pairnw idees gia draseis. poly kalo.

angelos είπε...

@yiota: skopos autou tou blog einai kanei gnwsta auta ta akritika meri, ki an estw k enas anagnwstis episkeuthei ena ap auta, tote o skopos epiteuxthei.. thank u

@kostas nousis: s euxaristw polu kwsta gia ta kala sou logia..
k sta 3 meri exoun ginei proskopikes draseis.. sta 2 ap auta summetixa etsi k egw..

palalos είπε...

πανέμοφο μέρος αυτο που περιγράφεις
όπως και το blog αυτό!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ωραία μέρη!

Γλαρένες αγκαλές